Job og krop

akon logo

En del af AKON AS

square facebook 128x128linkedin 128x128

Job og Krop

 

At trives på arbejde handler også om, at kroppen kan følge med, så det, man laver, ikke bliver en belastning.

 

AKON kan

AKON kan inddrages på flere fronter, når det handler om at have det godt på arbejde og have en god og funktionsdygtig krop på job. Det kan være individuel vejledning af den enkelte medarbejder, der sidder med gener eller begyndende gener. Eller forebyggelse og fælles indsatser for at sikre opmærksomhed og handling ved ændring af vaner og arbejdsmetoder.
AKON kan ligeledes inddrages for at sikre processen ved strategiske beslutninger om at gennemføre pausegymnastik og styrketræning som en del af dagligdagen på virksomheden.

Når vi arbejder med kroppen på jobbet, er der flere faktorer, der spiller ind for at sikre en fortsat god og funktionsdygtig krop.
- Der er forholdene udenom kroppen, altså indretning af arbejdspladserne, oplæring og instruktion i gode arbejdsstillinger, arbejdsbevægelser og variationsmuligheder, tekniske hjælpemidler til rådighed, jobrotation, sikkerhedskultur m.m.
- Der er forholdene i kroppen, der udfører opgaven. Altså; er kroppen fit til job? Flere undersøgelser og forskningsprojekter viser, at styrketrænede kroppe har det bedre og de har mindre gener og mindre smerter. Og det gælder for os alle, uanset om kroppen har hårdt fysisk arbejde eller mere stillesiddende arbejde.

Ved indretning af arbejdspladser skal der vurderes på samspillet mellem de mennesker, der skal bruge arbejdspladserne, funktionerne, der skal udføres og variationsmulighederne undervejs i udførelsen af arbejdsopgaverne. Det er summen af de positive forhold i og udenom kroppen, der har indflydelse på om arbejdet medfører trivsel og effektivitet.

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

Åbningstider

mandag-torsdag kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

etiskkodeks

codeofcare logo

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere